בעת מחזור, ניתן לבצע שימוש נוסף בפחת שנוצר כחלק מתהליכי הייצור. את השימוש הנוסף הזה אנחנו נעשה כדי למצות בצורה מקסימלית את חומרי הגלם שאנחנו רוכשים לייצור. ניתן לחסוך כך סכומים משמעותיים. על מנת למנף בצורה מקסימלית את התהליך, כדאי לתכנן מראש את תהליך הייצור. חברות זיקוק מתכות יקרות לרוב מסכימות להגיע לבית העסק ויחד עם בעל העסק, מבצעות את התכנון הזה.
מהם הפסולות שניתן למחזר ולזקק?
ניתן למחזר לא מעט שאריות שנוצרות כחלק מהתליך הייצור במפעלים רבים. בין היתר, חלקי מתכת שונים, אבקות, ניירות ליטוש, כלי ליטוש אחרים, אבק מהפילטרים במזגנים, ועוד. זהו למעשה השלב הראשון של תהליך הזיקוק והמחזור – איסוף החומר גלם.
תהליך היציקה:
ניתן לבצע התכה מהירה בעזרת כימיקלים שונים, אותם מכניסים יחד עם חומר הגלם לתנורי אינדוקציה, ועל ידי כך מביאים את הזהב למיצוי מקסימלים.
בשלב השני מערבבים את המתכת הנוזלית עד למצב הומוגני. את המתכת צריך לצקת ומהמכת היצוקה לוקחים דוגמה לעיני הלקוח. ישנן בתהליך מספר שלבים שמאפשרים ללקוח לדעת שבאמת הוא מקבל את המתכת היקרה שהוא הביא איתו מלכתחילה.
זיקוק:
על מנת לקבל את התוצאה הטהורה ביותר בתהליך זיקוק מתכות יקרות , התהליך כולל בתוכו את ההפרדה בין המתכת היקרה, לשאר המתכות הנמצאות בפסולת.
ניתן אף לייעל את התהליך על ידי יציקה הומוגנית של החומר, ובשלב שני בדיקה איכותית ומדוייקת שמראה מה הוא אחוז החומר היקר בסגסוכת. לבסוף, מקבלים פסולת אורגנית, שורפים את המוצקים ומוציאים בעזרת מגנט את המתכות הלא רצויות. המתכות הנפוצות היום בתעשייה הינן כסף, פלדיום, פלטינה וכמובן איך לא, זהב.
היכן אפשר למצוא פוטנציאל לזיקוק מתכות יקרות?
ניתן למצוא פוטנציאל זיקוק במגוון תעשיות, ביניהן :
תעשיית הטכנולוגיה – בתעשיות התרופות , המחשבים, האלקטרוניה והתקשורת, ולמעשה כל תעשייה שעושה שימוש בשבבים, היא כזו שבה ניתן למצוא פוטנציאל זיקוק רב.
תעשייה מסורתית – כמעט בכל מפעל שיש בו שימוש במתכות יקרות , ניתן למצוא פוטנציאל לזיקוק.
צורפות וייצור תכשיטים – תעשיית התכשיטים ידועה ככזו שעושה שימוש רב במתכות יקרות.