היא מלכת העוגות הפשוטות, קלה במיוחד לאפייה ואהובה על גדולים וקטנים כאחד- לא באמת צריך להקדיש יותר מדי השקעה בהכנת עוגת גבינה אפויה כדי שתהיה טעימה. ובכל זאת, ישנם דרכים לשדרג את המעדן, להפוך אותה לעוגה ברמה אחרת ולהשתמש בה כבסיס לעוגות הרבה יותר מפוארות, מעניינות ומושכות.
אספנו כמה רעיונות יצירתיים במיוחד לשדרוג עוגת הגבינה, שיתאימו לחגים הקרובים, לארוחות משפחתיות ואפילו סתם לפינוק מתוק מדי פעם:
תחתית בראוניז
גם הבראוניז וגם הגבינה האפויה הן עוגות פשוטות ופופולאריות, קלילות ואהובות. כאשר הטעמים מתחברים יחד, הגבינה החמצמצה והשוקולד העשיר, נוצר שילוב שתמיד מצליח.
תחילה, אפו שכבה דקה של עוגת בראוניז. ערבבו קמח עם ביצים, סוכר, חמאה, אבקת אפיה, קקאו ושוקולד מריר מומס. אפו בתנור מחומים עד שמבנה העוגה מתקשה מעט.
כעת עברו להכנת עוגת הגבינה- ערבבו את תערובת הגבינות, המוצרים היבשים והביצים בקערה נפרדת, וצקו את התערובת הרטובה מעל שכבת הבראוניז היבשה. החזירו לתנור עד לאפיית שכבת הגבינה וצננו.
פינוקי אוראו
אוראו היא אחת העוגיות הטעימות והמוצלחות ביותר, שמשפרת כל קינוח מושקע. בשילוב עם עוגת גבינה אפויה חמצמצה ומתקתקה, טעמו השוקולדי של האוראו יבלוט במתיקותו.
נצפה את העוגה באוראו גם בתחתיתה, וגם מעליה- העבירו מחצית מהעוגיות בחבילת האוראו לשקית, אותה סגרו היטב. בעזרת מערוך או ידית רחבה של כף, מעכו את העוגיות עד שיהפכו לפירורים.
את הפירורים סדרו בתחתית התבנית, כך שתיווצר שכבה דקה ודחוסה שלהם. כעת עברו להכנת עוגת הגבינה- ערבבו את המצרכים בקערה ושפכו את התערובת מעל שכבת פירורי האוראו.
כעת, שלב הציפוי
תוכלו להשתמש בקצפת מפחית התזה, או להכין קצפת בעצמיכם על ידי הקצפת שמנת מתוקה וסוכר. צקו את הקצפת בשכבה דקה מעל העוגה, וסדרו בשורות מסודרות מעליה עוגיו אוראו עגולות.
גבינה פירות
פירות תמיד משתלבים נהדר עם גבינה, יוצרים תוצאה קלילה וצבעונית במיוחד. ניתן לשלב אותם בעוגה כשהם אפויים או טריים-
פירות אפויים- חתכו פרוסות או טבעות של פירות: תפוחים, אגסים, אפרסקים, משמשים או פירות אהובים נוספים. סדרו בתחתית התבנית שכבה של פירות, אפשר מסוג מסוים או מעורבבים. ערבבו את רכיבי עוגת הגבינה- תוכלו להוסיף גם חופן פירות יער, שנהפכים באפייה לריבה של ממש. שפכו את התערובת לתבנית, ומעליה סדרו שכבה נוספת של פירות חתוכים- הכניסו לאפייה עד להשחמה.
פירות טריים- אפו עוגת גבינה אפויה פשוטה. הכינו קצפת רכה שמנת מתוקה וסוכר, או לחליפין, השתמשו בשמנת בפחית, וצרו שכבה דקה ואוורירית של קצפת מעל העוגה האפויה.
סדרו מעל פירות טריים חתוכים וקלילים- תותים, פירות יער, ענבים, בננות, קיווי, מנגו ועוד.
תותים וקצפת
תותים וקצפת, השילוב הקלאסי שלא יכול להיכשל, הם ציפוי נהדר לעוגות אפויות בחושות. הכינו עוגת גבינה פשוטה, מומלץ להשתמש בתבנית עגולה. כעת הכינו את הציפוי- לקצפת קשיחה ועשירה יותר, הוסיפו גם חבילת פודינג וניל. זלפו את הקצפת בחן בראש העוגה, וסדרו תותים חתוכים ושלמים- חשוב לשמור על האסתטיקה, זה חלק מהקסם בעוגה!
גבינה פירורים
עוגת גבינה פירורים היא ככל הנראה אחת העוגות האהובות והפופולאריות ביותר- שכבת הפירורים הדחוסה והמתוקה הופכת את עוגת הגבינה עצמה לשכבת אמצע רכה ואוורירית, שמאזנת בין הקצוות המתוקים.
הכינו את הבצק לפירורים- במעבד מזון או בידיים מיומנות ערבבו חמאה, קמח, אבקת סוכר וסוכר וניל. מחצית מהבצק שמרו בקערה, ומחצית פוררו בגסות מעל תבנית מכוסה בנייר אפייה, והכניסו לתנור מחומם על להשחמה והקשחה של הפירורים.
הדקו את המחצית שנותרה מהבצק בתחתית תבנית העוגה, והכניסו לאפייה עד להשחמה קלה. כעת, ערבבו בקערה את רכיבי עוגת הגבינה, צקו את התערובת מעל הבצק הקשיח, ואפו בתנור עד התקשחות המלית והשחמתה. אם תרצו להכין עוגת גבינה קרה, תוכלו לוותר על הביצים ואבקת אפייה בתערובת הגבינות ולהכניס למקפיא.
בינתיים, טחנו לפירורים את תערובת פירורי הבצק שאפיתם קודם לכן, בעזרת מעבד מזון או באמצעות מערוך. אם בחרתם בעוגה קפואה- פזרו את הפירורים מעליה בצפיפות והכניסו להקפאה רק לאחר מכן. במקרה של עוגה אפויה, היעזרו בשכבה דקה של קרם קצפת כדי להדביק את הפירורים האפויים לראש העוגה.